Dit zijn de 5 kernwaarden van een officeprofessional: hoeveel vink jij af?

Als officeprofessional heb je een veelzijdige baan: jouw taken wisselen zich snel af en geen twee dagen zijn hetzelfde. Deze baan is daarom niet geschikt voor iedereen! Wij zetten in dit artikel de 5 belangrijkste kernkwaliteiten van een officeondersteuner op een rij. Hoeveel kun jij er afvinken?

   1. Georganiseerd

Organisatie is your middle name. Als er iets georganiseerd moet worden in de familie, bij de sportclub of op school weten mensen jou meteen te vinden. In jouw werk als Office Assistent hou jij altijd het overzicht. Je werkt met systemen om orde in de chaos van anderen te scheppen en jij kunt slimme planningen maken.

Van het plannen van vergaderingen tot het maken van reisschema’s: jij hebt alles onder controle. Je bent goed in het managen van tijd (van jezelf en van je team) en weet hoe je prioriteiten moet stellen. 

   2. Betrouwbaar

Als officeondersteuner werk je nauw samen met jouw team. Zij moeten op jou kunnen rekenen: jij bent de kalme, betrouwbare factor die het hoofd koel kan houden. Als jij zegt dat je iets regelt, dan doe je dat ook. Mensen kunnen met een gerust hart iets aan jou overlaten.  

Ook krijg je soms vertrouwelijke informatie in handen. Jij bent discreet en weet deze documenten en informatie met zorg te behandelen. 

   3. Communicatief sterk

Goed luisteren én communiceren zijn twee dingen waar jij in uitblinkt. Belangrijk als kantoorassistent, want alle telefoontjes, mailtjes en berichten komen als eerst bij jou binnen. Aan jou de schone taak om mensen op de juiste manier te woord te staan, door te zetten of het zelf te regelen. 

Niet alleen communiceer je duidelijk met iedereen buiten het kantoor: ook daarbinnen voel jij feilloos aan wat er speelt en waar je het beste kunt helpen. Jij kunt tussen de regels door lezen, goed samenvatten wat belangrijk is en dit op de juiste manier terugkoppelen. Jij kunt hoofdzaken en bijzaken onderscheiden en zorgen dat iedereen op één lijn zit. 

   4. Ondersteunende teamplayer

Jij bent in het kantoor de rechterhand. Maar ook degene die een team bij elkaar brengt. Soms letterlijk in een vergadering, soms figuurlijk door iedereen up-to-date te houden van een project. Jij kunt je in dienst stellen van het team, zodat jouw teamleden zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. 

Het geeft je voldoening om ervoor te zorgen dat het team goed functioneert. Jij vindt het leuk als je samen met het team iets hebt neergezet waarvan je denkt: yes, dat is toch maar mooi gelukt! 

   5. Flexibel 

Loopt er iets net anders dan gepland? Een officeondersteuner draait daar zijn hand niet voor om. Moet er een schema worden omgegooid? In jouw hoofd vormt zich al een plan hoe je de afspraken het beste kunt regelen en verzetten.

Als plannen veranderen schiet jij niet in de stress, maar denk je mee over hoe we dit als team het beste kunnen aanpakken. En eerlijk? Jij vindt het eigenlijk wel leuk dat er af en toe iets anders loopt, omdat jij houdt van flexibiliteit en af en toe een beetje improviseren. Dat geen dag hetzelfde is, maakt jouw werk nou juist zo leuk!

En? Hoeveel van deze kernkwaliteiten heb jij?

Wil jij graag officeprofessional worden? 

Lees je deze blog en denk je: wauw, dit past bij mij! Bij Officemanager.nl helpen wij je graag. Je kunt je via deze pagina aanmelden en wij nemen contact met je op!